torsdag 27. januar 2011

På eskursjon til Stavanger Kunstmuseum!

hSist tirsdag dro foto-klassen min til Stavanger Kunstmuseum for å se på Arnulf Rainer´s kunstutstilling som de hadde.


Det var veldig spennende å se på hva han hadde å vise frem for han er en veldig allsidig kunstner som har vært innom mange forskjellige kunstarter. Men kanskje mest kjent er han for sine overmalinger og tegninger på fotografier. Og da særlig portrett- og selvportrettene sine. Det spesielle ved dem er at han har tatt bilder av både seg selv og andre. Og deretter tegnet og skjært i dem for å få frem eller gjemme egenskaper og trekk ved motivet.

Museumspedagog Pia som fungerte som vår omviser, mente at dette var et bilde hun likte godt:


Han jobber ofte med lerreter som er limt på en treplate, slik at han kan skjære og kutte i dem, hvis han skulle føle for det. Og han har utviklet seg til å legge veldig vekt på teksturene på bildene sine. Han bruker mange, tykke lag med maling og skraper som gjør at bildene hans blir nokså tredimensjonale. Og han har mange andre flotte bilder å vise frem:



Etter at vi hadde vært å sett på utstillingen, fikk vi være med på en liten workshop som var inspirert av Raiders selvportretter. Så vi fikk prøve oss som ham. Det var veldig morsomt. Her med før- og etterbilde:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar