torsdag 10. februar 2011

Lukkertid!!

I fototimen på tirsdag lærte vi om lukkertid og hvordan vi bruker den. Lukkertid er det å kunne styre lyset ved hjelp av tid. Og er i grunnen hvor mye lys som slipper inn til linsa ved hjelp av å bestemme hvor lenge lukkemekanismen til linsa skal være åpen. Jo lenger den holdes oppe, jo mer striper av bevegelse får du i bildet. Derfor vil det også si at jo raskere lukkeren går igjen, altså kort lukkertid, jo mer klarer du å fange bevegelsene uten striper i bildet.

Resten av timen fikk vi tid til å gå sammen i små grupper for å prøve ut lukkertiden. Jeg gikk sammen med Linn og Siren og sammen tok vi blant annet bilder av den ene skoen til Linn som vi holdt i lissene og lot den dingle frem og tilbake i fart. Her er noen av bildene vi tok:

Her kan man se at bildet ble tatt med kort lukkertid fordi skoen er helt fryst i bildet.
Og dette er tatt med relativt lang lukkertid, hvor man kan se at hele bildet domineres av striper som indikerer bevegelse.
Vi prøvde også å ta bilde av objekter som står stille og heller bevege kameraet for å få den samme effekten. Jeg syntes at gauken som står på skolen vår har så interessante former at jeg ville prøve å få bevegelse i formene:   


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar