torsdag 17. mars 2011

5. Kategorier: Komposisjon


ISO: 400
Lukkertid: 1/640
Blenderåpning: f.4,2

Dette bildet er tatt med mitt NIKON D40 speilreflekskamera av noen stenger som holder et klatrestativ oppe nede på havneområdet i Sandnes. Ideen var i få tatt et bilde med mange komposisjonselementer.

Dette bildet likte jeg godt fordi det bare er ett objekt bestående av fem enkle deler i bildet som likevel ikke blir kjedelig. Fordi ”stanghodet” ligger i interessepunktet og hviler på en stang som går inn i bildet og skaper perspektiv- og romfølelse. Det gjør også de andre stengene som gjentas og er noe mer uklare i bakgrunnen. Disse stengene er skråstilte i flere retninger og skaper rytme, bevegelse og spenning. Klar kontrast mellom motivobjektet og bakgrunnen. Det bryter også med bildeformen fordi man ikke ser at objektet avsluttes og vi ser ikke hele formen. Så vi aner ikke egentlig hvor stor t objektet er.

Lyset i bildet virker ganske mykt, men blir nokså hardt og skarpt når det treffer metallet. Bildet er beskåret slik at bildet får et utgangspunkt med stanghodet. Kontrastene er fremhevet og bakgrunnen er gjort mørkere for å få frem objektet. På dette bildet har jeg også lagt på antikk-effekten på Iphoto for å gi bildet et litt mykere, varmere og eldre uttrykk som en kontrast til det kalde, harde metallet.

Jeg har lært mer om komposisjon og å finne komposisjonselementene i bildene.

original:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar