mandag 28. mars 2011

Retusjerijngstid!!

Vi har lært om retusjering og lært noen av triksene som reklame og media bruker for å manipulere bilder til nærmest guddommelig perfeksjon. For å få den perfekte huden og det perfekte utseende, kan man bruke sminke, men dette holder ikke alltid. Da kan man ty til retusjeringseffekter på Photoshop. Effektene som vi har lært å bruke er:

Spot Healing Brush Tool som jevner urenheter og andre forstyrrende elementer med bakgrunnen som i dette tilfelle er huden.

Burn Tool som ”brenner ”utgangspunktfargen mørkere.

Dodge Tool som lysner utgangspunktfargen. Brukes ofte for å skape den spesielle gnisten i og liv i øynene på modellene i media.

På dette bildet har jeg testet ut alle tre effektene, ved å bruke spot healing Brush Tool til å gå over huden å fjerne alle ”urenhetene” eller klumpene slik at huden blir jevn og ren. Brukte Dodge Tool til å lysne raskt over tennene (for å ikke få et ”blenda-smil) og øynene inni irisen og på det hvite i øyeeplet. Gikk over etterpå med Burn Tool rundt irisene og det hvite med en styrke på 71% fordi øynene så altfor ”besatte” ut og det ble bare skummelt å se på. Da jeg gikk over med Burn Tool så øynene mer normale ut, men mistet ikke gnisten. Gikk også over øyevippene med Burn Tool for å ”svi” svartfargen enda mørkere for å gjøre dem mer markert. Bildet er også beskjært for å legge ansiktet i interessepunktet.
originalbildet:

Det er veldig morsomt å vite om disse små triksene slik at man kan redde et bilde som du ellers kunne vært fornøyd med og at vi blir mer bevisste på all reklame og kunne ”se igjennom” den. Og dermed kanskje ikke bli å påvirket av den. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar